Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı nedir ve ne anlayışe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini getirmek dâhilin kullanılan bir kapıdır.

Umumi amacı insanların binayı zarar kararlamadan bırakma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya alır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları dolu beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı önemli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya ayrıksı bir ivedili durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde tasarlanmıştır).

 Buna bedel, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut yavaşlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen mideeriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı alelumum 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Cemiyet beyninde yangın kaçış yangın kapısı kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek midein tıklayın.

Yangın üzere ivedili durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini yürekeriye hapseder.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin kombine halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin hatır önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Report this wiki page