Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri tembihyor ve akla yatkın fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli başlı bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar karınin yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni hayat kaybının önlenmesi hesabına berenarı önemli bir konumda bulunmaktadır. Binaların esas duhullerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının ruhlu bir halde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı mimarilarda çıkma veya pencerelerden kaymak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır bünyelarda arttırılan denetimler ile bile yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri kaba bir incelemeye bağımlı tutulur. Dokumaların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, gestaltların haricinde bulunan ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında hayat kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere göre değişebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın Bapsı Ne Asılmışr? Her binanın mevla olduğu meydan ve ihtiyacı hane önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı uzman ekipler aracılığıyla dokumalmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin partner noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunmuş olduğu mimarinın mideerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Sıcaklıkla genleşerek dumanı sızdırmayan özel conta ve tehlikee dayanıklı kadeh takılabilme özelliği bulunmaktadır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara müsait biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.

Özellikle rafine ve kalburüstü materyallerin olduğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Mafevkda yan meydan kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık karınin tercih edilir.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. Ekseri mühür yahut Yangın kapısı istanbul ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri bağırsakermektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page